FAQ

 • Hoe lang gaat een matras mee?

  Zelfs het beste matras raakt na een aantal jaren intensief gebruik versleten. De ondersteuning gaat achteruit en ongemerkt krijgt u problemen met slapen en uw rug. Een slecht matras heeft dus een enorme invloed op ons functioneren en algehele gezondheid. Het is daarom van belang een matras tijdig te vervangen.

  Een matras gaat in de regel korter mee dan u verwacht. Om een goede ondersteuning te blijven behouden, is het verstandig het matras elke 7 tot 10 jaar te vervangen.

 • Hoe kan ik het beste mijn matras luchten?

  Luchten is het belangrijkste om de levensduur van een matras te verlengen. Ook willen we natuurlijk in een fris bed slapen.
  Eerst kunnen we beter een stapje terug doen. Als we iets willen drogen kan dat op 2 manieren.

  1. Door middel van warmte. Denk aan de handdoeken radiatoren in een badkamer.
  2. Door middel van luchtbeweging. Denk hierbij aan de was die buiten op de lijn in de wind hangt.

  Een wasdroger combineert beide manieren. Warmte en luchtstroming tegelijkertijd.

  Nu zijn we er dus. Een matras kan je het beste drogen door de verwarming aan te zetten, zodat het matras droogt. Het raam open zetten is de ouderwetse oplossing. Alleen deze manier is in ons Kikkerlandje niet de beste manier. De luchtvochtigheid buiten is vaak veel hoger als binnen. Je maakt dan je bed "droog" met natte lucht. Dat werkt dus niet zo goed. Een ventilator kan ook goed helpen. Deze zorgt voor een goede luchtstroming, die je matras droogt.

   

 • Hoe vaak moet ik mijn matras draaien of keren?

  Draaien en keren is afhankelijk van welk matras je hebt. Er zijn matrassen in onze collectie die je alleen maar hoeft te draaien en niet hoeft te keren en er zijn matrassen die je zowel moet draaien als keren.

  Bij het draaien en keren van een matras geef je het comfortschuim, de eerste schuimlaag op je matras, de kans om zich te herstellen. Ieder schuim neemt vocht op en door het vocht in het schuim krijg je vervorming. (kuilvorming) Door iedere maand je matras even van hoofd naar voeteneinde te draaien en eens per 6 maanden het matras om te draaien (als dat nodig is), zorg je voor een goede ventilatie en gaat je matras langer mee.
  Een fris bed, dat lang mee gaat. Wie wil dat nou niet.

 • Welk kussen moet ik kopen?

  Dat is makkelijker als je zou denken. Een hoofdkussen is 1 van de 3 elementen die comfort bepalen.

  1. je eigen lichaam en voorkeur.
  2. het matras waarop je ligt.
  3. het hoofdkussen.

  Stel; Je hebt iets bredere schouders ten opzicht van je heupen en je ligt op een stevig matras. Dan heb je een wat dikker kussen nodig om de ruimte in je nek op te vullen.

  Stel je hebt iets bredere schouders en een zachter matras? Dan zak je dus iets verder in je matrs weg en heb je een iets dunner kussen nodig als hierboven.

  Wat is dus het beste? Kies een kussen uit op jouw matras. Neem een testkussen mee uit de winkel en probeer het thuis uit, of als je een nieuw matras koopt, neem je eigen kussen mee naar de winkel om te testen of deze goed is op je nieuwe matras.

 • Hoe kies ik het juiste matras?

  Hét beste matras bestaat eigenlijk niet. Het beste matras is het matras dat bij ú past. Zowel ergonomisch als qua temperatuur moet het matras op uw wensen aansluiten. Zo zijn er bijvoorbeeld matrassen die warmer of juist koeler zijn, harder of zachter, verend of juist stabiel. Kom langs bij uw Ultima dealer, laat u adviseren en ervaar het zelf!

 • Welk matras kies ik bij rugpijn?

  Tijdens het slapen is het belangrijk dat uw rug ontspannen is en in een natuurlijke houding ligt, dit geldt zeker bij mensen met een zwakke rug. Als u een zijslaper bent, en dat zijn 75% van de mensen, moet uw schouder en bekken kunnen wegzakken. Tegelijkertijd moet de nek en taille wel ondersteund worden. Alle Ultima matrassen zijn daarom voorzien van zones met verschillende hardheden (comfortzones). Bovendien kunt u ervoor kiezen de tijk uit te laten voeren met een speciale elastische schouderzone: een innovatie van Ultima.

 • Hoe lang gaat een kussen mee?

  Afhankelijk van inhoud, gebruik en onderhoud, behoudt een hoofdkussen maximaal tussen de 3 en 5 jaar zijn veerkracht. Daarna slinkt de vulling en verliest het kussen zijn werking.
  Wel is het belangrijk je hoofdkussen goed te laten luchten. hoe je dat het beste kan doen is afhankelijk van het type vulling;

  • Latex. Gewoon zorgen dat het kussen goed kan drogen. Tijdens gebruik een goede vochtopnemende en ventilerende molton op het kussen en na gebruik op een droge plek leggen.
  • (visco) Schuim. Hiervoor geld dat op een droge plek leggen al voldoende is.
  • Dons en veren. Tijdens gebruik een goede vochtopnemende en ventilerende molton op het kussen en na gebruik op een droge plek leggen. Deze kussens kunnen perfect in een wasdroger (OP KOUDE STAND)
  • Synthetische vulling. Tijdens gebruik een goede vochtopnemende en ventilerende molton op het kussen en na gebruik op een droge plek leggen. Deze kussens kunnen perfect in een wasdroger (OP KOUDE STAND) Hierbij wel goed opletten dat de rits extra goed dicht zit met een veiligheidsspeld.