Ergonomie

Ergonomie

Op het moment dat u zich oriënteert op een nieuw bed, wordt u veel geconfronteerd met de term 'ergonomie'. Wat houdt dat nu precies in en hoe belangrijk is dit voor de keuze van een nieuw slaapsysteem?

Ergonomie is het aanpassen van de omgeving aan de mens. Ergonomie vindt je in het hele leven terug: denk aan een instelbare bureaustoel zodat je altijd de juiste werkhouding hebt, een keukenkastje op de juiste hoogte zodat je makkelijk bij het servies kan, goede sportschoenen zodat je blessurevrij kunt hardlopen, enz.

Wij kiezen ervoor al onze bedden te ontwerpen zodat iedereen een goede nachtrust krijgt zonder rugpijn. Wij slapen gemmiddeld 6-8 uur per dag. Jouw rug verdient toch een goed bed?

                                          

 

U brengt gemiddeld 30% van uw leven in bed door. Het is dus duidelijk dat ergonomie ontzettend belangrijk is bij de keuze van een nieuw matras of boxspring. Het doel is namelijk om een bed te kopen dat zich aanpast naar uw lichaam en niet andersom.
Er zijn heel veel aspecten om rekening mee te houden bij uw keuze. Lengte, lichaamsbouw/vorm, gewicht, allergie, bent u een buik-, rug- of zijslaper, transpireert u veel, heeft u rugklachten of nekklachten, et cetera. Al deze vragen komen aan bod als je een ergonomisch bed wilt kopen. Het begrip "one size fits all" gaat met het kopen van een goed bed niet op.
Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan producten op de markt. Wilt u een boxspring met een pocketvering matras of is een (gestoffeerd) ledikant met een lattenbodem en een natuurlatex matras de beste keuze. Bij Ultima bedden hebben wij alles in de collectie. Boxsprings, matrassen, toppers en zelfs een eigen collectie anatomisch gevormde hoofdkussens.

Door de veelheid aan mogelijkheden is een goed advies heel belangrijk. Uw Ultima dealer heeft de kennis daarvoor in huis. Al de Ultima producten zijn individueel aan te passen zodat u samen met uw dealer tot een verantwoorde keuze kunt komen.

 

 Ultima, HET BED dat bij u past.

Subcategorieën