Duurzaam

Duurzaam

Duurzaam is een moderne kreet. Wij hanteren duurzaamheid in alles wat wij doen. Wij kiezen voor materialen die ons milieu zo min mogelijk belasten. Dit zowel tijdens de productie van de materialen bij onze toeleveranciers, het verwerken van de materialen tijdens onze productie en nog belangrijker de duurzame verwerking na jaren van gebruik. Al onze matrassen, boxsprings en hoofdborden kunnen voor 90% hergebruikt worden.

Ultima werkt veel met materialen die een natuurlijke oorsprong hebben. Een hele belangrijke is natuurlatex. Deze wordt uit de rubberboom gehaald op duurzame plantages. Na verwerking heeft u een prachtig matras met een enorme natuurlijke elasticiteit en veerkracht.

 

 

Een ander punt wat wij belangrijk vinden is onze productie. Wij gooien bijna niets weg. Schuimen worden duurzaam verlijmd en daarom is er bijna niets over. Wat er wel over is gaat retour naar onze leveranciers en wordt daar verwerkt voor hergebruik.
Karton, plastic en metaal  wordt allemaal gescheiden ingezameld. Doordat wij secuur met ons afval omgaan hebben wij slechts 2 zakjes afval per week. De rest wordt allemaal hergebruikt in de recycling. Wij zien duurzaam niet als opdracht, maar als uitdaging. Hoever kunnen wij gaan?
Wist u dat er per jaar 1.200.000 gebruikte matrassen in het afval komen? Slechts 100.000 worden daarvan naar de recycling gebracht. De rest wordt verbrand. Wij werken samen met winkeliers om zoveel mogelijk matrassen te laten recyclen. Retourmatras in Lelystad is daar een mooi voorbeeld van. Zij verwerken de schuimen tot een grondstof voor judomatten, De harde plastics tot grondstof voor bijvoorbeeld dashboards van auto's en de binnenvering tot grondstoffen voor metalen deurknoppen.

Beter als alles verbranden toch?

Kijk eens naar het filmpje van deze fabriek.

 Ultima, duurzaam omdat het kan.

 

Subcategorieën